Biografie

Muzica arta sufletului


 ''Nu voi trada niciodata slagarul! Voi oferi, ca si pana acum,cantece care sa faca placere,sa bucure cu tot dinadinsul. Sa fie cat mai aproape de sufletul ascultatorilor, pentru ca nu trebuie sa ne fie frica de sentimente. Poti spune TE IUBESC in mai multe feluri,dar prin muzica eu am ales cea mai buna cale de exprimare'', spune Gabriel Dorobantu. Cum a inceput Gabriel sa cante? Era in clasa intai si mama lui l-a dus la Palatul Pionierilor din Cotroceni si l-a inscris la cursurile de teatru.
Gabi nu stia sa citeasca bine si restul copiilor au inceput sa rada de el. Ca atare, a plecat si s-a inscris la corul de copiii unde dirijor era celebrul Stelian Olaru.
Pentru Gabi, corul a fost o scoala exceptionala, acolo a invatat disciplina repetitiilor, acolo a invatat sa faca vocalize sau cum se compune repertoriul pentru un spectacol. Pentru ca, in fiecare primavara si toamna, corul de copii trebuia sa ofere concerte pentru public la Ateneul roman. A fost sapte ani
membru al Corului de Copii singurul baiat intre saizeci de soprane.
In clasa a cincea a pictat in ulei. Redactor sef al revistei noncomformiste ''Fitil'' una dintre primele reviste aparute in lumea liceelor. Absolvent al Liceului Teoretic ''Tudor Vladimirescu'' din
Bucuresti, Sectia umanista cu media 9,50.
A dorit sa devina preot, dar in ultima clipa s-a razgandit si a dat la medicina unde a picat cu media 8,20.
A lucrat timp de cinci ani in calitate de proiectant intr-un atelier de proiectare. Ii plac femeile frumoase, care stiu sa-si pastreze feminitatea si gratia.
Gabriel Dorobantu s-a nascut la Bucuresti pe data de 3 ianuarie 1953 si a debutul oficial in lumea muzicii la Festivalul Mamaia in anul 1983 unde obtine o mentiune cu piesa ''Ochii tai'' muzica Vasile Veselovski, text Mihai Maximiliam.
Gabriel Dorobantu, unul dintre putinii trubaduri de calitate ai muzicii usoare romanesti, interpret prin excelenta de melodii cu iz romantic, Gabi reusind sa reziste in noul context muzical de gen autohton nefacand rabat de la calitate, si tinand cu perseverenta linia melodica sentimentala care il prinde atat de bine.
Absolvent al Scolii Populare de Arta din Bucuresti , Sectia Canto, la clasa regretatei profesoare Florica Orascu.
A scos 4 discuri vinil si 10 Cd-uri majoritatea la Elecrecord, fiind interpretul a peste 200 de piese, multe dintre ele avand statut de slagar.
Premii obtinute:
1980 Premiul 3 la Bucuresti'80
1981-Trofeul Festivalului Martisor Dorohoi
1987-Premiul sectiunea slagare Mamaia
1989-Premiul sectiunea slagare Mamaia
1997-Premiul Uniunii Compozitorilor din Romania pentru Discul de Aur-''Santa Maria Maggiore''.
2007-Discul de Aur pentru record de vanzari cu CD-ul ''O picatura de amor''-Electrecord
2008-Discul de Aur pentru record de vanzari cu CD-ul ''Izvorul iubirii''-Ovo Music.
Prezente constante in spectacolele Teatrului ''Constantin Tanase'' din Bucuresti si ale celui de Revista Ploiesti.
A efectuat turnee de succes in SUA, Germania, Italia, Belgia, Moldova, Israel, Spania, Kuweit s.a.
Protagonist si al catorva filme pentru copii:''Pestele verde'', Trupa de show'', ''Dramaticus''.
In 2006 a aparut cartea ''Sueta cu Gabriel Dorobantu, autor textierul Eugen Rotaru.
Melodiile intrate in patrimoniul de hituri al muzicii usoare romanesti, marca Gabriel Dorobantu: ''Hai, vino iar in gara noastra mica'', compozitor Dumitru Lupu-text Florin Pretorian , ''Niciodata'', ''In lumea romantica'', Ochii tai , ''Sa nu vii iar sa ma cauti'', ''Tu esti speranta mea''.
A studiat in particular pianul cu Fromi Moreno si arta actoriei cu Tamara Scarlatos .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu